حتما بخوانید حتما بخوانید
به نام ئـهو کهس ،کهسه بۆ بێ کهس.........بــاڵادهس ئـــهو، نــیــهن دهس کـهس
اخلاق رزمی
رزم آوران روانسر
پرورش درون و رزم آوران
به منظور درک رابطه اخلاق و تمرینات هنرهای رزمی این نکته اساسی باید مورد توجه قرار گیرد که حقیقت و اوج کمال و شکوفایی یک هنر رزمی در مرحله ای برای یک رزمی کار به دست خواهد آمد که کاملا به صلاح ایمان و اخلاق مجهز شده باشد . اگر فرد در این مرحله ، تربیت شده ی اخلاق والای انسانی نباشد, مهارت و قابلیت او تنها به محدوده معینی ختم شده ،و بر عکس چنانچه وی دارای شرایط اخلاقی نیکو باشد هیچ محدودیتی برای آنچه که او می تواند در این هنر بدست آورد وجود ندارد .
اوج شکوفایی اخلاقی در اعمال روزانه فرد از قبیل معاشرت با دیگران ؛ به جا آوردن وظایف دینی،راه رفتن،نگاه کردن وحرف زدن بوده پیدا بوده،و دارای 5 صفت مشخصه است که عبارتند از : 1-تواضع و فروتنی:یعنی خود را از دیگران برتر نداند و فخر فروشی نکند , احترام : به بزرگترها بخصوص پدر و مادر و استادش, 2-تقوا و پارسایی: در انجام کارهایش خدا را حاظر ببیند و کارهایی را که خدا دوست ندارد از قبیل دروغگویی و خیانت را انجام ندهد,3-امانتداری و ایمان:در انجام وظایف دینی بخصوص نماز که پایه و اساس دین است کوتاهی نکند و سخت ترین شرایط را حکمت الهی بداند و ایمان داشته باشد که مشکلات سبب خیر و رحمت و نزدیکتر شدن دل به خداست و در نهایت 4-وفاداری و 5-صداقت: یعنی در مرحله اول قدر تمامی نعمت هایی را که خدا به او داداه بداند و همیشه در غم و شادی شکر گذارباشد و در مرحله دوم خوبی و لطف کسی را که در حق او کرده فراموش نکند و دوستانش را در شرایط سخت زندگیشان تنها نگذارد و هیمشه راستگو باشد حتی اگر راستگویی به قیمت جانش تمام شود چون خداوند انسانهای دروغگو را دوست ندارد و آنها را دشمن خود و خلق می خواند می باشد
اوج شکو فایی اخلاقی در اندیشه و روح و روان ،خود نیز شامل 5 صفت بارز است که1-اراده:جسور و بی باک بودن در انجام امور بخصوص وظایف دینی و دفاع از حق ,
2- تحمل ، 3- پشتکار ,4-صبرو 5-شجاعت:نه به معنای عامیانه بلکه به معنای شجاع بودن در رویارویی با حقایق و اعتراف به اشتباهات و گناهان قبول مجازات و نظر دیگرانمجموع آنها هستند که به روحیات و درون فرد وابستگی کامل دارند .
در هنرهای رزمی معروف است که میگویند : فروتنی و تواضع پیروز می شود و غرور شکست میخورد , وقتی فردی متواضع است در اصل قبول دارد که شخصیتی برتر از او وجود داشته و یا چیزی فراتر از قدرت او است اگر به این مطلب توجه کنیم متوجه می شویم که این اصل , پایه یادگیری است .
اگر هنرجویی احساس کند که تمام مطالب را یاد گرفته و آنها را کافی بداند , در حقیقت مغرور شده و راه پیشرفتش بسته می شود , با فروتنی هنرجوی رزمی در می یابد آنچه که یاد گرفته تقریبا هیچ است بنابراین همواره به تمرین و فراگیری ادامه می دهد .
احترام نیز به طور کامل با فروتنی مرتبط می باشد . اگر هنرجو متواضع باشد احترام گذاشتن برایش آسان بوده و بر اثر همین ادای احترام , به طور ناخودآگاه بزرگی و شأن مقام برای او و سبک رزمیش به وجود می آید
تقوا , امانتداری و صداقت خصوصیات اخلاقی در اخلاق را کامل نموده و باعث می شود که یک هنرجو مفهوم خوبی را از زندگی بدست آورد .
صداقت و وفاداری شامل ایمان داشتن به عقاید مذهبی , ایده آل های خانوادگی و جامعه بوده که حتی در مقیاس کوچکتر می توان از وفاداری به آنچه فرا گرفته نیز یاد کرد .
اراده در میان تمام مشخصات و اصل از محورهای اساسی به شمار میرود , از طرفی پشتکار و صبر نیز پایه های اراده هستند که در انجام کارهای سخت , فکر و اندیشه درست به همان میزان جسم و بدن مورد تاثیر واقع میشوند . شجاعت نیز برای یک هنرجوی ورزشهای رزمی بعنوان توانایی روبرو شدن با حقایق معنا میشود , در روبرو شدن با حقایق هنرجو می باید بطور شجاعانه و شرافتمندانه وارد میدان شده و همواره عدالت و صلح و تقوا را پیشه سازد .
تمام اساتید واقعی هنرهای رزمی بر این باورند که این فنون برای جنگیدن و مبارزه محض نبوده , بلکه روشی برای آرامش روح و پاکسازی می باشند.
ههر کهسێ بدا گیان له ڕاگهی حهق
وه بهر حهق خودا بناسێ وه حهق
ڕۆحی له عـهزاب قـهیـامهت دوورهن
ماوای بهههشتهن هاودهمی حوورهن
میرزا احمد داواشی
نظر یادتون نره
نظرات شما عزیزان:
خسته نباشی
پاسخ: سلام ممنون برا عه زیزه که م
برچسبها:
نوشته شده در شنبه 15 دی 1391برچسب:رزم آوران روانسر,پرورش درون, روانسر,رزم آوران,تواضع,فروتنی,, ساعت 11:7 نویسنده مهندس محمد کریمی